üzüm sirkesi yapımı

Konu, 'Turşular' kısmında Hatice tarafından paylaşıldı.

  1. Sevgili bayanlar* üzümleri yıkadıkan sonra sıkacaksınız olduğu gibi bir kavanoza koyacaksınız.

    Hani çıkan suyu süzüp posalarını atmayacaksınız olduğu gibi kavanoza koyup içerisine sirke mayası atacak bunu göneşe koyacaksınız.

    Kapak kapamayın.Üzerine temiz bir mendil yada kilotlu çorabı gecireceksiniz.

    Sirke mayası dediğim şey sirke şişelerinin içinde pelte gibi bir tortu olur o sirke mayasıdır.O pelte gibi olan mayadan şişe içine atacaksınız.Bu arada üzümlerde ufak ufak sinekler olur.Bunlar zararlı değildir.Bu sinekler üzümler sirkeleşmeye başladığında çıkar.Yaklaşık 15 gün gibi sonra üzüm suyunun tadına baktığınızda zaten sirke tadı almış olacaktır.O zaman üzerindeki bezi alın içindeki snekler çıkacaktır.Sonra güzelce süzün afiyetle salatalarınızda tüketin.Bu evde yapılan sirke süzüldükten sonra dahi belli zaman sonra dibinde pelte gibi yine üzüm mayası oluşturacaktır.
  2. I$ık

    I$ık Gümüş Ufağı

    Kühne üzüm sirkesi mi iyi Vefa mı bildiginiz en kaliteli sirkeler nereden temin edilir arkadaşlar?

    [​IMG]

    Ekli Dosyalar:

  3. Nehir

    Nehir Admin Yetkili Kişi

    vefa sirkesi güzel olur büyük marketlerden alıyoruz biz
  4. I$ık

    I$ık Gümüş Ufağı

    Teşekkürler Nehir , Vefa alacagım demekki bundan sonra.
  5. Nursena

    Nursena Admin

    Bir çok marka var üzüm sirkesi, nar sirkesi gibi tatları bilmediginiz yerden almayınız. Ben sirke olarak üzüm sirkesini begenirim yemeklerede çok yakışır.
  6. Üzüm sirkesi için hangi ilin üzümü yada hani bağın üzümü tercih edelmelidir?
  7. Misafir

    Misafir Misafir

    Bende Mersinde yaptım güzel birşey
  8. Üzüm sirkesi mükemmel bir buluş

Sayfayı Paylaş