Üzüm Kompostosu ( Üzüm Hoşafı ) Nasıl yapılır?

Konu, 'Meşrubatlar ve Sıcak İçecekler' kısmında Goksel tarafından paylaşıldı.

  1. Goksel

    Goksel Admin Yetkili Kişi

    Üzüm Hoşafı nasıl yapılır
    Resimli Üzüm Hoşafı Tarifi
    Üzüm Kompostosu tarifi

    UzumHosafi.jpg


    MALZEMELER
    2 su bardağı kuru üzüm (yaşam ve sağlık ekibi tercihi sarı çekirdeksiz üzüm)
    5 su bardağı su
    1 çay bardağı şeker
    Bu hoşaf tarifi 4 kişiliktir

    Üzüm Hoşafı Tarifi
    Üzümlerin sapını çöpünü ayıklayın. Üzerini örtecek kadar suda 5 dakika bekletip sudan çıkarın. Bir tencereye alın. 4 su bardağı su ilave edin. Önce harlı ateşte bir taşım kaynatın. Daha sonra ateşi kısıp 15 dakika daha pişirin. Üzümler yumuşayınca şekerini ilave edin. 5 dakika daha pişirdikten sonra ateşten alın. Soğumaya bırakın. Kâse veya bardaklarda (isterseniz tanelerini süzerek) servis yapın. Kayısı hoşafı, ayva hoşafı, erik hoşafı kompostosu, elma hoşafı ve diğer kuru meyvelerle aynı şekilde hoşaf yapaban Hoşaf tarifleri kategorimize bakabilirsiniz.
     
  2. Murat

    Murat Yönetici

    Üzüm hoşafını akşam iftar vakitlerinden tercih ederim, kesinlikle sahurda içmiyorum.
     
  3. n

    nesli Yeni Üye

    Bence de doğrusunu yapıyorsun, üzüm kompostosu yada hoşafı gece iyi olmaz iftarda için bence.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş