Üsküp Böreği tarifi

Konu, 'Börekler - Kekler - Pastalar' kısmında Almira tarafından paylaşıldı.

  1. A

    Almira Yeni Üye

    MALZEMELER

    5 Adet Yufka

    250 Gr Tereyağı Yada Margarin

    2 Adet Yumurta

    3 Çorba Kaşığı Yoğurt

    3 Diş Sarmısak

    3 Çorba Kaşığı Un

    1 Tatlı Kaşığı Limon Suyu

    1/2 Kg Haşlamalık Kuşbaşı Et (Süt Danası Veya Koyun Eti)





    HAZIRLANIŞI

    Eti haşlayıpet yumuşayana dek haşlayalım.

    Yufkaları yağlanmış fırın tepsisine buruşturarak serelim.Her yufkanın arasına eritilmiş yağ sürelim.Son katına da yağı sürüp230 derecede ısıtılmış fırında pişirmeye bırakalım.

    Bu arada sosu hazırlamaya başlayalım.3 çorba kaşığı yoğurdaüzeri göz göz olana dek pişirelim.Koyu muhallebi kıvamına gelen sosu ateşten alalım.

    Altıfırından alalım.Ilık olarak servis yapalım.
     
  2. S

    Sonbahar Yeni Üye

    Klasik Börekten Farklı DiiL Di
     
  3. I$ık

    I$ık Gümüş Ufağı

    Bencede kolay gözüküyor ancak lezzetini tatmadan emege hitap edemem : )
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş