Uskumru Provençale Nasıl Yapılır?

Konu, 'Deniz Ürünleri' kısmında Esinn tarafından paylaşıldı.

  1. E

    Esinn Yeni Üye

    Fırında Izgara Usulü Uskumru Provençale Tarifi
    Uskumru Provençale nasıl yapılır
    Uskumru provençale malzemeleri
    Resimli Uskumru Provençale Tarifi


    Malzemeler

    6 adet orta boy uskumruTuz-karabiber150 gr mantar3 orta boy soğan
    2 diş sarmısak 2 yemek kaşığı tereyağı3 yemek kaşığı sirke

    [​IMG]

    Hazırlanışı

    Balıkların başlarını ayırmadan, içlerini temizleyin
    Yıkadıktan sonra sularını iyice süzdürüp, kurulayın
    Tuz ve karabiberle balıkları ovun ve elektrik ızgarasına ya da fırının ızgara bölümüne yerleştirip çevirerek kızartın
    Soğanları ve mantarları ince ince kıyıp yağla birlikte ateşe koyun; kıyılmış sarmısak katıp kısık ateşte yumuşamasını sağlayın
    Sirke ilave edip 2 dakika sonra ateşten indirin
    Yeterince tuz ve karabiber katın
    Yukarıdaki sosu ızgara balıkların üzerine dökün
    Ya da domateslere doldurup çevresine düzerek servis yapın
     
  2. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Uskumruyu genelde mangalda yaparım çok leziz oluyor
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi

Sayfayı Paylaş