Uluk Katmeri

Konu, 'Hamurişleri' kısmında Nehir tarafından paylaşıldı.

  1. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    [​IMG]

    MALZEMELER:


    • 2.5 s u b.un
      [*]1 yumurta
      [*]1 tatlı k.tuz
      [*]alabildiği kadar su
    İç harcı için:


    • 200 kıyma

    2 soğan
    2 çorba k.salça
    1 tutam maydanoz
    1 çorba k.tereyağı
    sıvıyağ
    tuz,karabiber
    HAZIRLANIŞI:



    Karıştırma kabına unu alın. Üzerine yumurtayı ve tuzu alarak alabildiği kadar su ekleyin. Koyu ayran kıvamına gelene kadar karıştırın. Kıvamını bulunca krep gibi tavaya dökerek bu hamurdan ortalama 10 katmer pişirin.
    İç harcı için soğanları ince doğrayarak tereyağında kavurun. Biraz kavrulduktan sonra üzerine kıymayı da ekleyerek kavurun. Kıyma biraz kavrulunca üzerine salçayı da ekleyerek kavurun.
    [I]Katmerler ve iç harç hazır olunca servis tabağına bir kat katmer bir kat iç harç olmak suretiyle bütün hamurlar ve iç harç dizilir.Katmerleri dilimledikten sonra dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapabilirsiniz. İzmir yöresinde ise yazın yanında minik doğranmış karpuz ile servis yapılır.[/I]
     
  2. FATMA AYNUR

    FATMA AYNUR Yeni Üye

    Buna benzerini kayseri tarafında sacda hamurları pişirerk yapılıyor yağlama da diyorlar yada şebit yağlaması çok güzel oluyor amaaaaaaaaaaaaa:) ya diyet lisdesinden sonra bunlar olmuyo nehir yapma ne olurrrrrrrr hani diyettttttttttt hani kilolar gidecekdii:))
     
  3. yosun

    yosun Süper Yönetici

    he he niyeti bozdu galiba nehirrr :))))
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş