Uludağ Usulü Ciğer / Bursa

Konu, 'Yemekler' kısmında betül tarafından paylaşıldı.

  1. b

    betül Yeni Üye

    Uludağ Usulü Ciğer / Bursa hakkında sizler için madameli ailesi olarak özel bir tarif hazırladık.
    Şimdi bu tarife geçiyoruz sizde yorumlarınızla bu güzel tarifi zenginleştirebilirsiniz.

    Malzemeler
    2 tane kuzu ciğeri
    2 yemek kaşığı tereyağı
    Yarım su bardağı un
    1 demet dereotu (incecik kıyılmış)
    1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
    1 çay kaşığı tuz

    Yemeğin Tarifi
    Öncelikle, ciğerin zarını çıkartıp, uzun piyaz yani parmak şeklinde doğrayın. Üzerine tuzunu serpip, bir tepsinin üzerinde un ile harmanlayıp karıştırın.

    Öte yandan bir tavaya tereyağını koyup, yağ eriyince unladığınız ciğeri yağda hafifçe, 15 dakika kavurun. Kavrulunca, yağdan el kevgiriyle süzdürerek çıkarın ve üzerine kırmızı toz biber serpip, karıştırın. En üste de dereotunu ince ince doğrayıp, servise sunabilirsiniz.

    Arzu Bahadır/Bursa
     
  2. g

    gülsemin Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  3. Murat

    Murat Yönetici

    Gülmesin bu her mevsim her şartda tüketilecek bir lezzet karnıbahar ile karıştırdınız sanırım.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş