Üç Renkli Börek tarifi

Konu, 'Börekler - Kekler - Pastalar' kısmında Almira tarafından paylaşıldı.

  1. A

    Almira Yeni Üye

    MALZEMELER

    3 Hazır Yufka

    3 Tavuk Göğsü

    1/2 kg. Havuç

    1/2 kg. Pazı Yaprağı

    1 Orta Boy Soğan

    1 Yumurta

    125 gr. Tereyağı (veya yumuşak margarin)

    Tuz Karabiber





    HAZIRLANIŞI

    Tavuk etlerinı haşlayıp ince ince didikleyin.

    Soğanı ince rendeleyip doğranmış yıkanmış pazı yaprakları ile az yağda kavurun.

    Havucu haşlayıp püre haline getirin.

    Fırını orta derecede ısıtın ve fırın tepsinizi yağlayıp hazırlayın.

    Yağınızı eritip yufkaları ıslatmak üzere içine yeteri kadar su ilave edin. Birinci yufkayı yayın üzerine havucu yayın. Üzerine üçüncü yufkayı serin. Onun üzerine de tavuklu harcı yerleştirin. En üstü yufka ile kapatıp böreğinizi yuvarlak olqrak fırına yerleştirin.

    Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün arzuya göre susam ya da çörekotu serpin. 30-35 dakika kızartın.
     
  2. S

    Sonbahar Yeni Üye

    Görünümü Çok Şeker
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş