Tuzun Sağlığa Yararları Ve Zararları Nelerdir?

Konu, '| S | Ş | T | U' kısmında Küçük Tırtıl tarafından paylaşıldı.

  1. Küçük Tırtıl

    Küçük Tırtıl Yeni Üye

    Tuzun fazlası her ne kadar sağlığımıza zararlı olsa da tuz alımı gün içerisinde belirli miktarda mutlaka gerçekleştirilmelidir.

    Tuzun yararları:

    *Vücudun asit- baz dengesini korur; vücudun elektrolit dengesini sağlar.

    *Aşırı sıcakta kalan kişilerde kas krampları meydana gelmektedir. Bu kişilere tuzlu su verilerek tedavi edilebilmektedir.

    *Tansiyon düşük hastalarda tuzlu yemek tansiyonu yükseltici etki göstermektedir.

    *Mikrop öldürücü özelliği bulunan tuz salamuralarda, besinlerin saklanmasında ve tuzlamalarda kullanılabilir.

    *Gebelikte iyot eksikliği düşüğe, ölü doğum, bebeğin engelli doğması, bebeklerde zeka geriliği ya da cüceliğe sebep olabilir.

    *Çocukluk ya da gençlik çağlarında iyot yetersizliği bedensel ve zihinsel gelişim geriliğine sebep olabilmektedir.

    Tuzun zararları:

    *Yüksek tansiyon ve kalp- damar hastalıklarına neden olabilir.

    *Aşırı tuz kullanımı vücuttaki kalsiyum atımını hızlandırır. Bu da kemiklerin çabuk kırılması ya da kemik erimesine neden olmaktadır.

    *Tuzun iştah arttırıcı özelliği göz önüne alınarak özellikle diyet yapılan dönemlerde tüketilmemesi tavsiye edilmektedir.
     
  2. Murat

    Murat Yönetici

    Tuzsuz bir hayat düşünemiyorum.. Yemeğimizin tadı tuzu olmalı. Fazla tüketimden kaçınmalıyız.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş