Tuzlu Hurma

Konu, 'Yemekler' kısmında FERAH tarafından paylaşıldı.

  1. F

    FERAH Yeni Üye

    Tuzlu Hurma nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    250 gr yumuşak margarin
    ½ kg yoğurt
    ½ litre su
    2 adet kesme şeker
    1 tatlı kaşığı karbanot
    Aldığı kadar un

    Kızartmak için;
    1 su bardağı sıvıyağ

    Yemeğin Tarifi
    Tüm malzeme karıştırılarak, çok fazla yoğrulmadan hamur toplanır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak elde mekik şekli verilir. Rende üstünde mekik hamurlar yayılarak kıvrılır. Sonra da sıvıyağa atılarak kızartılır. Yağın altı hafif ateşle yanmalı ve yağ kızmadan soğukken hurmalar içine atılmalı. Döndüre döndüre kızartma işlemine devam edilir.
     
  2. m

    maydonoz39 Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  3. a

    asuman ırmak Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş