Tuzda Levrek Nasıl Yapılır?

Konu, 'Deniz Ürünleri' kısmında deniz1980 tarafından paylaşıldı.

  1. d

    deniz1980 Yeni Üye

    Resimli Tuzda Levrek Tarifi Anlatımı
    Tuzda levrek nasıl yapılır
    Tuzda levrek malzemeleri nelerdir

    Malzemeler
    1kg'lık levrek
    Kaya tuzu
    Yumurta akı
    Karabiber

    [​IMG]

    Tuzda Levrek Tarifi:
    Kaya tuzuna, iki yumurtanın akını ilave ederek hamur kıvamına gelinceye kadar su ilave ederek karıştırıyoruz. Sadece içi temizlenmiş olan 1 kg.lık levreğin içine beş-altı karabiber tanesini yerleştirdikten sonra, hamur halindeki tuz karışımını balık hava almayacak şekilde üzerine kalın bir tabaka halinde yapıştırdıktan sonra tepsiye yerleştirip fırına atıyoruz. Orta sıcaklıkta 30 dakika kadar pişmeden sonra balık hazır.
     
  2. n

    nehirim Yeni Üye

    Kaya tuzunda terbiye etsek sonra fırına öylesine atsak yani tuzda pişerken çok tuzlu olmasın korkuyorum.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş