Turunç reçeli

Konu, 'Reçel ve Marmelat Tarifleri' kısmında Almira tarafından paylaşıldı.

  1. A

    Almira Yeni Üye

    MALZEMELER

    7-8 adet turunç

    15 kg şeker

    2 su bardağı su

    1/2 adet limonun suyu

    HAZIRLANIŞI

    1. Turunçlar iyice yıkandıktan sonra meyvenin kabukları soyulur.

    2. Kabukların içindeki beyaz bölüm iyice sıyrılır.

    3. Kabuklar rulo şeklinde kıvrılıp kalın bir iğne yardımıyla ipe dizilir.

    4. Acısının çıkması için 3 defa su değiştirilerek haşlanır.

    5. Acısı çıkartılan kabukların suyu süzüldükten sonra üzeri şekerle kaplanıp bir gece dinlendirilir.

    6. Ertesi gün üzerine su ilave edilerek pişirilmeye başlanır.

    7. Şurup kıvamını almaya başlayınca limon suyu eklenip bir taşım daha kaynatılır.

    8. Kavanozlara doldurulup soğumaya bırakılır.

    9. Servis için tabaklara alınırken ipleri çıkarılır.
     
  2. I$ık

    I$ık Gümüş Ufağı

    Turunç reçeli güzel oluyordur eminim birde resim eklesek ?
     
  3. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    Turunç reçelini ilk geçen sene tattım eltim yapmıştı. Oldukça lezzetli bir reçel.

    [​IMG]
     

    Ekli Dosyalar:

  4. N

    Nursultan Yeni Üye

    Turunç reçeline bayılıyorum reçelden ziyade bildiğin tatlı niyetine ikram et misafirlerine
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş