Turşulu Tart

Konu, 'Börekler - Kekler - Pastalar' kısmında Almira tarafından paylaşıldı.

  1. A

    Almira Yeni Üye

    MALZEMELER

    Yarım kilo un

    1 paket margarin veya tereyağı (yumuşamış)

    1 çay bardağı süt

    2 yemek kaşığı yoğurt

    1 paket kabartma tozu

    İçi için :

    1 kase doğranmış pastırma

    Yarım kase doğranmış turşu

    4 kibrit kutusu dil peyniri

    1 adet domates (sadece etli kısmı)

    3 adet yeşil biber (uzunlamasına doğranmış)

    Üzeri için:

    1 adet yumurta (sadece sarısı)

    Yeteri kadar susam





    HAZIRLANIŞI

    Unun ortasına margarin kabartma tozu koyup un ilave ederek hamur yapın. Biri diğerinden biraz büyük olacak şekilde ikiye ayırın. Yarım saat dinlendirin.

    Mermeri unlayarak merdane ile açın. Fırın kabını yağlayın üzerine döşeyin. Yarım cm kalınlığında ortasına iç malzemeden doldurun. Diğer hamuru aynı şekilde malzemenin üzerine döşeyin.

    Yumurta sürüp susam serperek fırına verin. Sıcak olarak servise sunun.
     
  2. S

    Sonbahar Yeni Üye

    Hiç Denemek Bile İstemiyorum
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş