Turşu Kurmanın Püf Noktaları

Konu, 'Pratik Bilgiler' kısmında dilayim tarafından paylaşıldı.

  1. dilayim

    dilayim Bölüm Yöneticisi

    Turşu kurmanın birtakım püf noktaları vardır; eğer bu püf noktalara dikkat etmediğiniz taktirde istediğiniz leziz turşuları yeme keyfini tadamazsınız.

    *Turşuların vazgeçilmezleri olarak bilinen salatalık, sarımsak, ezme, acur, biber, kelek, yeşil domates ve lahana gibi birçok sebze yer almaktadır.

    *Salatalık seçimini yaparken öncelikle salatalığın kalınlığına ve kalitesine özen göstermelisiniz. Turşuluk malzeme alırken parlak ve taze alım işlemi gerçekleştirmelisiniz.

    *Turşu kurarken malzemeler çok iyi şekilde yıkanmalı; turşu içerisine hiçbir katkı maddesi konulmamalıdır. Turşu kurarken mümkün mertebe çeşme suyu kaynatılmalı ve soğuduktan sonra kullanılmalıdır.

    *Turşuya tat vermesi açısından limon tuzu bir diş sarımsak büyüklüğünde olmalıdır.

    *Turşunun güzel kokması için turşu içerisine 20 kadar karabiber tohumu atılmalıdır. Defne yaprağı da turşuya ayrı bir lezzet katmalıdır.

    *Salatalık turşusu yaparken salatalıklar çatalla iğnelenmeli; biber ve fasulyelerin uçları kırılmalı; domatese bıçak vurulmalıdır. Böylece sebzelerin içerisine turşu suyu girip ürünlerin diri olmasına yardımcı olmaktadır. Kaplara doldurulan ve yenmek için bir yerde muhafaza edilecek olan turşular oda sıcaklığında ve güneş görmeyecek bir yerde saklanmalıdır.

    *Turşu suyunun en iyisinin sirke ile olacağı söylenmektedir. Hatta bazı turşu ustaları elma yerine üzüm sirkesi kullanılması gerektiğini vurgulamaktadır.
     
  2. Murat

    Murat Yönetici

    Son zamanlarda bulaşık makinasında Turşu yapılmaya başlandı bilginiz var mı?
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş