Türkmen Kebabı nasıl yapılır ?

Konu, 'Yemekler' kısmında fatma tarafından paylaşıldı.

  1. f

    fatma Yeni Üye

    Türkmen Kebabı çok özel bir tarif dilerseniz tarife geçelim.
    Malzemeler
    4 adet tavuk şinitzel (göğüs)
    1 bardak erişte
    2 yemek kaşığı margarin
    1 adet soğan
    4 adet yeşil soğan
    2 adet kırmızı biber
    2 adet yeşil biber
    1 çay kaşığı hardal
    2 yemek kaşığı soya sosu
    2 bardak su

    Yemeğin Tarifi
    Erişteyi 1 kaşık margarinle birlikte pembeleştirin.



    Tavuk şinitzelleri veya beyaz tavuk göğüslerini parmak şeklinde ince ince kesin.



    Soğanları halka şeklinde, yeşil soğanları uzun uzun doğrayın. Biberleri ise ince ince kıyın.



    Parmak şeklindeki tavukları, kalan 1 kaşık yağla birlikte iyice kızartın. Doğradığınız sebzeleri içine atıp, kavurarak pişirin. Daha önce kavurduğunuz erişteleri ekleyin.



    Soya sosu ile hardalı 2 bardak suda çırpın. Tavukların üzerine dökün. Suyunu çekene kadar pişirin.



    Öneri: Tavuk eti çabuk bozulan gıdalardandır. Mikro organizmalara karşı daha dayanıksız olan tavuk etinin mermer veya plastik üzerinde kesilmesi gerekir.
     
  2. A

    Askvarmi Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  3. m

    masal Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş