Türk kahvesi en iyi nasıl yapılır?

Konu, 'Pratik Bilgiler' kısmında denizkızı tarafından paylaşıldı.

  1. denizkızı

    denizkızı Yeni Üye

    Yapılan araştırma sonuçları en iyi Türk kahvesinin yumuşak suyla bakır cezvede ve sert suyla elektrikli kahve makinesinde yapıldığını kanıtlamıştır. Bu iki şekilde yapılan kahvelerin daha kıvamlı olduğu tespit edilmiştir.

    Kahvenin kıvamını, köpüğünü, rengini neler etkiliyor?

    *Suyun sert ya da yumuşak olması,

    *Klasik cezve ya da elektrikli ısıtıcı kullanılması,

    *Soğuk ya da sıcak su kullanımı

    *Kahvenin buzdolabında ya da oda sıcaklığında saklanıyor olması
    576700_224120764362268_440752209_n.jpg
    Yaşadığınız bölgede yumuşak su varsa bakır cezve kullanarak harika bir kahve yapabilirsiniz. Ama yaşadığınız bölge kireçli sert suya hakim ise elektrikli kahve makinesi kullanımı ile kahvenizi hazırlayabilirsiniz.

    Sıcak su kullanarak kahve hazırlarsanız kahvenizin köpük miktarı düşerken kıvamı artar; suyunuz sertleştikçe köpüklü kahve elde edebilirsiniz. Köpük daha uzun süre kalsın istiyorsanız kahve suyunuz daha yumuşak olmalıdır.
     
  2. Murat

    Murat Yönetici

    Aslında tamamen tecrübe ile yapılan bir lezzet ne kadar tarif alsanız da elinizin kıvamı iyi olmalı.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş