Tulumba Tatlısı Yapılışı

Konu, 'Tatlılar' kısmında Leyya tarafından paylaşıldı.

  1. L

    Leyya Yeni Üye

    Ev Yapımı Tulumba Tatlısı Nasıl Yapılır
    Tulumba Tatlısı Tarifi


    [​IMG]


    Malzemeler

    2,5 su b. un
    2 su b. su
    1 çorba k. toz şeker
    1 çorba k. tereyağı
    1 çorba k. irmik
    1 çorba k. nişasta
    1 fiske tuz
    3 yumurta

    Şerbet:

    3,5 su b. toz şeker
    3 su b. su
    1 dilim limon


    Yapılışı:


    Şerbeti hazırlayın,soğumaya bırakın.
    Suyu,şekeri,tereyağı ve tuzu bir tencereye alıp kaynatın
    2.5 su bardağı unu eleyip,kaynayan suya ilave edin.pişirin
    Ocaktan alıp ılımaya bırakın.
    Ilıyan hamura yumurtaları teker teker kırıp yedirin.
    Nişasta ve irmiğide ilave edip,yeniden yoğurun.
    Bir tencereye bolca yağ koyun
    Hamuru sıkma tormasına koyun.Soğuk yağa sıkın.Sıkma işlemi bittikten sonra ocağın altını açıp,kızarmaya bırakın.
    Yağdan çıkardığınız tatlıları hemen şuruba atın.
    1-2 dakika şurupta tutun daha sonra kevgirle bir kaba alın.
    Kalan hamurlarınızı kızartmak için yağın ılımasını bekleyin ve tüm bu işlemi onlara da uygulayın.
     
  2. B

    Bengü Yeni Üye

    Tulumba tatlısını çok severim onun üstüne de tatlı tanımam
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş