Tulumba Tatlısı nasıl yapılır ?

Konu, 'Yemekler' kısmında betül tarafından paylaşıldı.

  1. b

    betül Yeni Üye

    Tulumba Tatlısı nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    2,5 su bardağı su
    3,5 su bardağı un
    2 yemek kaşığı tereyağı
    1 yemek kaşığı irmik
    1 yemek kaşığı nişasta
    1 yemek kaşığı toz şeker
    5 adet yumurta
    Tuz

    Kızartmak için;
    2 su bardağı sıvıyağ

    Şerbet için;
    3 su bardağı şeker
    3 bardağı su
    1 tatlı kaşığı limon suyu

    Yemeğin Tarifi
    Şerbeti hazırlarken, şekerle suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edin. 15 dakika daha kaynatın. Kenara alın.



    Su, tereyağı, tuz ve toz şekeri bir tencerede kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca ununu birden dökerek tahta kaşıkla hızlı hızlı karşıtırarak pişirmeye devam edin. 5 dakika sonra ateşten indirin. Ilınınca yoğurun, yoğururken içine teker teker hamura yedire yedire yumurtaları kırın. En son 1 kahve fincanı su katın. Tekrar karıştırın. Varsa tulumba tatlısı kalıbına yoksa bir hamur torbası ya da krema şırıngasına hamuru doldurun. Hamur ne çok sert ne çok yumuşak olmalı.



    Kızartma tenceresindeki yağı kızdırın. Ateşten alıp ılınmasını bekleyin. Tekrar altını yakıp sıktığınız hamurları içine bırakın. Çevirmek suretiyle her tarafını iyice kızartın. El kevgiriyle yağını süzerek alıp, soğuk şerbete atın. Şerbetini iyice çekince tabağa alarak servis yapın.
     
  2. e

    ecem.sadik Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  3. s

    selma Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  4. N

    NURBANU Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  5. f

    firdes Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş