Tulum Peynirli Salçalı Poğaça Tarifi

Konu, 'Hamurişleri' kısmında dilayim tarafından paylaşıldı.

  1. dilayim

    dilayim Bölüm Yöneticisi

    Sizler için farklı bir poğaça tarifini bu yazımda paylaşmak istiyorum.

    İşte poğaçamızın malzemeler:

    *3 su bardağı un

    *1 adet yumurta akı

    *1 paket hazır maya - pakmaya -

    *1 çay bardağı zeytinyağı

    *1 tatlı kaşığı biber salçası

    *1 tatlı kaşığı tuz

    *1 kase süzme yoğurt

    *1 çay bardağı süt

    İç malzemesi için:

    *200 gram tulum peyniri

    *1 adet haşlanmış patates

    *1/2 demet taze nane

    Üzeri için:

    *Haşhaş tohumu

    *1 yumurta sarısı

    1379104659_1c7988b618964dd1660cece51acd1ac1.jpg

    Hazırlanışı:

    3 su bardağı un hamur kabına alınıp ortası açılır. Maya, yumurta akı, zeytinyağı, oda sıcaklığındaki süzme yoğurt ve süt ilave edilir. Son olarak da salça ve tuz ilavesi yapılarak yumuşak kıvamda bir hamur elde edilir. Elde edilen hamur yaklaşık yarım saat kadar dinlendirilir.

    Hamur dinlenirken iç harç hazırlığına başlanır. Patates rendelenir. Taze nane ince ince kıyılır. Tulum peyniri ve nanede rendelenmiş patates üzerine ilave edilip karıştırılarak iç harç hazırlığı tamamlanır.

    Hamurdan göz kararınca parçalar koparılıp içine iç harç ilavesi yapılır. Tezgah üstüne un serpilip poğaçalar üstüne bastırılır ve şekil verilir - resimdeki gibi -. Tüm hamurlar bitene kadar işlem devam edilir. Tepsi üzerine yağlı kağıt serilip poğaçalar dizilir. Poğaçalar üzerine yumurta sarıları sürülüp haşhaş tohumu serpilir. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede poğaçalar pişirilir. Afiyet olsun....
     
  2. Murat

    Murat Yönetici

    Tulum peynirinin bekleme süresi nedir bu peynire ve poğaçaya kalite katacaktır.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş