Tükenmez tarifi

Konu, 'Yemekler' kısmında buse tarafından paylaşıldı.

  1. b

    buse Yeni Üye

    Tükenmez nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    2 kg muşmula
    1 adet ayva
    2 adet armut
    2 adet elma
    1 su bardağı vişne (dondurulmuş ya da kurutulmuş)
    1 su bardağı toz şeker
    5 litre su

    Yemeğin Tarifi
    Muşmulanın tam mevsimi? O yüzden bunu değerlendirelim ve yıl boyu kullanabileceğimiz bir Osmanlı içeceği olan tükenmezi yapalım.



    Önce meyveleri iyice yıkayın. Ayva, elma ve armutları dikine ikiye bölüp, saplarını ve çekirdek yuvalarını çıkarın. Musluklu bir kavonaza koyun. Vişneleri ve muşmulaları bütün olarak ekleyin. Üzerlerine şeker serpin. Kabı suyla doldurup, ağzını kapatın. 5-10 gün dinlenmeye bırakın. Bu süre sonunda musluktan ne kadar tükenmez alıyorsanız o kadar miktar suyu üstten ekleyin. Zaman zaman tadını kontrol ederek şeker takviyesi yapın.
     
  2. a

    asi_seven Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
  3. g

    gareksi Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  4. y

    yanlız_45 Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
  5. z

    zeytin Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş