Trileçe Nedir? Nerede Yenir?

Konu, 'Tatlılar' kısmında ender tarafından paylaşıldı.

  1. ender

    ender Yeni Üye

    Arnavutluk menşeili olduğu söylenilen Trileçe tatlısı Balkan tatlısıdır. Tres Leches adı ile anılan bu tatlı Meksika, Nikaragua ve Guatamala'da 1950'li yıllarının ortasından beri yapılan bir tatlıdır. Türkiye'de en çok 2013 yılında adı duyulan bu tatlı 2014 yılı itibari ile bazı pastahanelerde yapılmaya başlanmıştır.

    Manda, keçi ve inek sütü bir arada kullanılan bu tatlıya üç sütlü tatlısı da denilir. 3 süt anlamı taze süt, yoğunlaştırılmış şekerli süt ve sıvısı azaltılmış süt olarak bilinmektedir. Hafif bir tatlıdır; kekin üzerinde parlak görünümü ile sizleri cezbeden asıl olarak karamel sosudur. Türk tatlılarından revaniyi andırmaktadır; ama şerbeti sütle seyreltildiği için oldukça yumuşak bir lezzettir.

    trilece-tarifi-h1426348883.jpg

    Türkiye'de bu tatlıyı en güzel yapan pastaneler şu şekildedir:

    Baltepe Pastanesi, Eskişehir Mazlumlar Muhallebicisi, Tuğra Restaurant, Divan Pastanesi, Köfteci Arnavut, Sütçüoğlu Muhallebicisi, Efendiler Dondurmacısı.
     
  2. Murat

    Murat Yönetici

    Ekmek tatlısına benziyor galiba daha önce hiç tatmamıştım.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş