Tosun Böreği tarifi

Konu, 'Börekler - Kekler - Pastalar' kısmında Almira tarafından paylaşıldı.

  1. A

    Almira Yeni Üye

    MALZEMELER

    1 Kase Haşlanmış Mercimek

    2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ

    1 Adet Soğan

    Tuz Karabiber

    125 gr Margarin

    2 Çorba Kaşığı Haşhaş

    1 Adet Yumurtanın Sarısı

    Üzerine:

    1 Çay Bardağı Haşhaş

    1 Su Bardağı Ilık Su

    1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu

    Alabildiği Kadar Un





    HAZIRLANIŞI

    Mercimeği yemeklik doğranmış soğanla birlikte sıvı yağda sote edin.Tuz ve karabiber ilave edip soğumaya bırakın.

    Bu arada hamuru hazırlayın.Bunun için sıvı yağıılık su ve kabartma tozuyla karıştırın.Azar azar un ilave edin.Yumuşak bir hamur yapın.15 dk dinlendirin.Küçük bezeler koparın.Oklavayla tepsi büyüklüğünde açın.

    Eritilmiş margarinle haşhaşı karıştırın.Yufkaya sürün.Yufkayı enine 4 parmak kalınlığında kesin.Kesilen parçaları kıvırıpbuzdolabına alın.10 dk. bekletin.

    Dolaptan çıkardığınız yufkaları merdane ile tekrar açın.15 cmlik kareler halinde kesin.Ortalarına mercimekli içten koyun.Ek yerleri tepsiye gelecek şekilde boylamasına ikiye katlayın.Yumurta sarısını çırpın.Yufkaların üstüne sürün.Haşhaş serpin.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin.

    Aşçının Notu:Haşhaşın ayrı bir lezzet kattığı tosun böreğibayramlarda Kütahya?da misafirlere ikram edilir.
     
  2. S

    Sonbahar Yeni Üye

    Puf Puf Oluyo Çok Hoşş
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş