Toskana Salatası

Konu, 'Yemekler' kısmında ayşe tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayşe Yeni Üye

    Toskana Salatası hakkında sizler için madameli ailesi olarak özel bir tarif hazırladık.
    Şimdi bu tarife geçiyoruz sizde yorumlarınızla bu güzel tarifi zenginleştirebilirsiniz.

    Malzemeler
    1 adet göbek marul
    1 sap yeşil soğan
    1 demet maydanoz
    3-4 dilim kuru peksimet (veya bayat ekmek)
    1 su bardağı kalamata zeytini

    Sos için;
    1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
    ½ adet limonun suyu
    2 yemek kaşığı balsamik sirke (veya elma sirkesi)
    1 çay kaşığı tuz

    Yemeğin Tarifi
    Önce marulu yaprak yaprak ayırarak iyice yıkayalım. Bir salata tabağının içine, elimizle irice parçalayarak koyalım. Yeşil soğanı ayıklayıp, yıkadıktan sonra 2-3 santim boyunda doğrayalım. Maydanozu da ayıklayıp, yıkayıp irice doğrayalım ve bütün yeşillikleri karıştıralım. Şimdi kuru peksimet dediğimiz fırında kurutulmuş ekmek veya bayat ekmeği derin br kapta 3-4 bardak suyla ıslatalım. İyice ıslanan ekmekleri avucumuzla sıkıp, suyunu sızdıralım. Sonra salata tabağındaki yeşilliklerin üzerine ekmekleri gezdirelim. Öte yandan bir kasede, sızma zeytinyağı, limon suyu, balsamik sirke ye da elma sirkesiyle beraber tuzu karıştırıp, çatalla iyice çırpalım. En sonunda bu sosu ekmeklerin üstüne gezdirelim. İri kalamata zeytinleriyle süsleyerek servise sunalım. İsterseniz süslemede ek olarak doğranmış havuç dilimleri de kullanabilirsiniz.
     
  2. c

    canygirl Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
  3. s

    suyuce Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
  4. k

    kubrakabasakal Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  5. e

    eeeccceee Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
  6. e

    esra_01 Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş