Tonton Kanepe nasıl yapılır ?

Konu, 'Yemekler' kısmında ayla tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayla Yeni Üye

    Tonton Kanepe nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    3 adet orta boy ton balığı konservesi
    6 yemek kaşığı mayonez ve 1 kahve fincanı ılık su
    3 adet (sadece 3 dal) taze yeşil soğan (çok incecik doğranacak)
    Yarım demet dereotu (çok ince kıyılmış)
    5-6 adet kornişon turşu (tavla zarı gibi çok ufak, küp küp doğranacak)
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber

    Süsleme için gerekli olan malzemeler:
    2-3 adet haşlanmış katı yumurta (sarısı ve akını pişince rende gibi doğranacak)

    Yemeğin Tarifi
    Derin bir kasenin içinde suyu, yağı iyice süzdürülmüş ton balığı ile yeşil soğan, dereotu ve kornişon turşularını iyice karıştıralım. Üzerine tuz ve karabiberi serpiştirelim. Şimdi de mayonezle beraber ılık suyu ekleyip, tüm malzemeleri hep birlikte karıştıralım.

    İsterseniz kızarmış tost ekmeklerinin üzerine kalın bir tabaka şeklinde sürelim. Ya da bir tasa doldurup, yuvarlak bir servis tabağının ortasına oturtup, kenarlarına çıtırık ekmekleri dizelim. Ya da minik sandviç ekmeklerinin üzerine sürüp, bir tabağa dizelim. Ama her hal ve şartta üzerlerine rendelenmiş gibi yaptığınız katı yumurta süsünü ve bir yaprakçık maydanoz kondurmayı ihmal etmeyin.
     
  2. e

    el_yas Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
  3. n

    naz Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  4. z

    zounass Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
  5. g

    gaye Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş