Tiritli Köfte / Malatya nasıl pişirilir ?

Konu, 'Yemekler' kısmında ayla tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayla Yeni Üye

    Tiritli Köfte / Malatya tarifi için Hanımlar kolları sıvama vakti geldi madameli lezzet avcıları olarak yemeklerimizi sizinle paylaşıyoruz.
    Malzemeler
    1 su bardağı nohut (haşlanmış)
    1 yemek kaşığı tereyağı
    250 gr. kuzu eti
    1 adet kuru soğan
    1 yemek kaşığı salça
    4-5 su bardağı su
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber

    Bulgur Köftesi İçin;
    2 su bardağı ince bulgur
    2 su bardağı sıcak, kaynar su
    2 adet yumurta
    100 gr. kıyma (iki kere çekilmesi daha iyi olur)
    5 yemek kaşığı un
    1 çay kaşığı tuz

    İçi İçin;
    150 gr. kıyma
    1 adet kuru soğan
    3 yemek kaşığı sıvıyağ
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber

    Yemeğin Tarifi
    Öncelikle bulgur köftelerimizi hazırlamak için; derin bir kabın içine bulgurumuzu alıp, sıcak suyla ıslatalım. Bulgur yumuşadığında ise kıyma, un, yumurta ve tuzu ekleyip, iyice yoğuralım.

    İç harcı için; ayrı bir tavada üç yemek kaşığı sıvıyağda yemeklik doğanmış soğanımızı sarartalım. Kıyma, tuz ve karabiberi de ilave edip, 2-3 dakika daha kavurduktan sonra ateşten alalım.

    Şimdi de bulgurlu harcımızdan iki ayrı çeşit bulgur köftesi hazırlayacağız. Bulgur hamurunun yarısından fındık iriliğinde köfteler yapalım. Kalan bulgur hamurundan da ceviz iriliğinde parçalar koparıp, yuvarlayıp, sonra da parmağımızla hamurun içini oyalım. Aynı içli köfte gibi yapacağız. Daha sonra hazırladığımız iç harç malzemesini soğutarak bu kıymalı harcımızdan içine dolduralım ve tekrar köftenin ağzını kapatalım. Bir tencerede tereyağımızı eritelim. Kuzu etlerini ekleyip, önce suyunu verip, sonra da suyunu çekene kadar 15 dakika kavuralım. Üzerine küçük doğranmış soğanı ekleyelim. Soğanlar sararınca salçayı ekleyelim. Dört beş su bardağı sıcak suyu ekleyelim. Etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim. Su kaynamaya başlayınca haşlanmış nohutu ilave edelim. Bir taşım kaynatıp, büyük ve küçük (yani içli) köfteleri ilave edip, tuzunu, karabiberini ayarlayıp köfteler yumuşayana kadar pişirelim.

    Daha sonra sıcak olarak servis yapalım.

    Emin Timaş/İstanbul
     
  2. c

    chilek-pinar Yeni Üye

    Bol vitaminli gıdalı uygulama afiyet olsun
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş