Tereyağlı Pastırmalı Yumurta Tarifi

Konu, 'Yumurta Pişirimleri' kısmında Murat tarafından paylaşıldı.

  1. Murat

    Murat Yönetici

    Bugün biraz özel bir tarif paylaşmak istiyorum, evinizde pastırmanız ve 2 adet yumurtanız birde köy tereyağınız varsa sizlerle tavada pastırmalı yumurta yapacağız. Öncelikle pastırmalar çok ince dilimlenmiş olmaması gerekiyor, nedenine gelince ince pastırma tereyağ ile pişirilince çok çabuk yanabilir ve pastırmanın lezzeti çıkmaz bu nedenle pastırma hafif etli olmalıdır.
    [​IMG]
    Dilerseniz malzemelerimize geçelim,

    2 Adet köy yumurtası
    Bir yemek kaşığı dolusu tereyağ
    100 Gram Pastırma

    Öncelikle yanmaz tavamızda, bakır tavanız varsa daha iyi olur, tereyağımızı kızgın ateşte eritiyoruz hemen erirken pastırmaları üzerine atalım ki pastırmamız kurumasın ve tereyağın tuzu yanmasın, ardından yumurtanın beyazını tavamıza aktaralım hafif çevirdikten sonra sarılarını üzerine ilave edelim, ardından pastırmalı yumurtamızı servis tabağına çıkaralım. Afiyet olsun.
     

    Ekli Dosyalar:

  2. K

    Kayıtsı Misafir

    ellerinize sağlık bu tarifi beşler dilim pastırmayla da denenedik harika oldu
     
  3. Venom

    Venom Bölüm Yöneticisi

    Ellerine saglik abi, anlatim icin tesekkur ederiz.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş