Terbiyeli Kuzu İncik (10 kişilik) tarifi

Konu, 'Et Yemekleri' kısmında buse tarafından paylaşıldı.

  1. buse

    buse Member

    [​IMG]
    Terbiyeli Kuzu İncik (10 kişilik) nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    1 kg. kuzu incik
    4 adet orta boy soğan
    3 adet patates
    3 adet havuç
    1 çorba kaşığı tereyağı
    Terbiye için:
    3 yumurta sarısı
    2 limonun suyu
    1/2 kahve fincanı su
    Tuz,Karabiber


    Yemeğin Tarifi
    Eti yıkayıp, bir tencereye koyun.İri doğranmış patates,havuç, soğan,tereyağı, tuz, karabiberi ve 1/2 çay bardağı ılık suyu ekleyip et yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. (Suyu biterse her 15 dakikada bir 1/2 fincan ılık su ilave edebilirsiniz).

    Terbiyesi için, yumurt sarısı, limon suyu ve 1/2 kahve fincanı suyu çırpın.

    Hazırladığınız terbiyeyi, sıcak etin üzerine dökün. Karıştıp servis yapın.
     

Sayfayı Paylaş