Terbiyeli Havuç Çorbası Tarifi

Konu, 'Çorbalar' kısmında denizfeneri tarafından paylaşıldı.

  1. d

    denizfeneri Yeni Üye

    Havuç çorbasını genel olarak hepimiz yaparız. Bugün sizlerle bir de terbiyeli havuç çorbasının nasıl yapılacağını paylaşmak istedim.
    Çorba İçin Gerekli Malzemeler
    8 bardak et suyu
    1 kg havuç
    Sıvı yağ
    1 tatlı kaşığı tuz
    Terbiyesi için
    2 kahve fincanı un
    2 yumurta
    1 bardak süt
    Çorbanın Hazırlanışı
    1 kilo havuç güzel bir şekilde yıkanıp, kabukları traşlanarak rendelenir. Büyük bir tencereye rendelenmiş havuçlar konulur. Bir miktar sıvı yağ ile havuçlar kavrulur. Havuçların rengi değiştikten sonra tencereye 1 bardak su konularak havuçlar haşlanana kadar kaynatılır. Havuçlar haşlandıktan sonra üzerine et suyu ilave edilir ve ocak yarıma kısılarak kaynamaya bırakılır. Başka bir tavada un ile yağ kavrulur ve karıştırmaya devam edilerek yavaş yavaş süt dökme işlemi gerçekleştirilir. Terbiyesi için hazırlanan bu karışıma yumurta sarıları tencereye ilave edilir. Unun topaklanma işleminin önüne bu şekilde geçilir. Bu karışımın içine bir miktar çorbadan konularak terbiyenin ılıma işlemi gerçekleştirilir. Sonra bu terbiye çorbanın üzerine ilave edilerek karıştırma işlemine devam edilir. Çorba tam kıvamını bulana kadar karıştırmaya devam edilerek pişirme işlemi sürdürülür. Kıyılmış maydanoz ilavesi sonunda çorbanın pişirilme işlemi tamamlanmış olur.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş