Terbiyeli Haşlama (4 Kişilik)

Konu, 'Et Yemekleri' kısmında betül tarafından paylaşıldı.

  1. b

    betül Yeni Üye

    [​IMG]
    Terbiyeli Haşlama (4 Kişilik) tarifi için Hanımlar kolları sıvama vakti geldi madameli lezzet avcıları olarak yemeklerimizi sizinle paylaşıyoruz.
    Malzemeler
    1 kg Kemikli Koyun veya Kuzu Eti
    10 Su Bardağı Su
    4 Patates
    2 Havuç
    7-8 Arpacık Soğanı
    1 Küçük Kereviz
    1 Çorba Kaşığı Margarin
    5-6 Karabiber Tanesi
    1 Çorba Kaşığı Un
    3 Yumurta
    1 Limon Suyu
    Tuz


    Yemeğin Tarifi
    Sebzeleri temizleyip yıkayın. Patatesi iri parçalar halinde doğrayın. Kereviz ve havuçları dilimleyin, arpacık soğanları soyun.

    Eti geniş bir tencereye yerleştirip 10 su bardağı su, parates, havuç, soğan, kereviz, karabiber taneleri ve yarım çorba kaşığı tuzu ekleyin. Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar 1-1.5 saat pişirin.

    Küçük bir tencerede margarinı eritip unu pembeleşinceye kadar kavurun. Karıştırmaya ara vermeden, kaynamakta olan haşlamanın suyundan iki bardak kadar ilave edin. Küçük bir kasede 3 yumurta sarısı ile limon suyunu çırpın ve unlu et suyuna ilave edin. Hazırladığınız terbiyeyi haşlamanın üzerine azar azar döküp 2-3 dakika sonra ateşren alın. Sıcak olarak servis yapın.
     
  2. Nursena

    Nursena Admin

    terbiyeli haslama cok tercih edilen bir yemektir.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş