Tepside Çubuk Kebabı nasıl pişirilir ?

Konu, 'Yemekler' kısmında ayla tarafından paylaşıldı.

  1. a

    ayla Yeni Üye

    Tepside Çubuk Kebabı tarifi için Hanımlar kolları sıvama vakti geldi madameli lezzet avcıları olarak yemeklerimizi sizinle paylaşıyoruz.
    Malzemeler
    1 kg kemiksiz kuşbaşı kuzu et
    3-4 adet orta boy patates
    3 adet kemer patlıcan
    3 adet kuru soğan
    10-15 adet çöp kebap çubuğu veya bulabilirseniz daha büyük tahta çubuk

    Yemeğin Tarifi
    Öncelikle kuşbaşı etleri, tuz ve karabiberi ekleyerek bir güzel lezzetlendirelim. Patlıcanları alacalı soyarak kuşbaşı doğrayalım ve acı suyunun çıkması için tuzlu suya koyalım. Patates ve soğanları da soyduktan sonra kuşbaşı olarak doğrayalım. Bu arada tahta çubukları da hazırlayalım. Bu çubuklara bir patates, bir et, bir patlıcan, bir soğanı sırasıyla geçirelim. Hazırladığımız şişleri kızgın kızartma yağında maşa ile çevrirerek kızartalım. İyice kızarınca, kızartma tavasından çıkarıp bir tepsiye dizelim. Üzerine rendelenmiş domatesleri gezdirelim. Domateslerin üzerine 1 su bardağı da su gezdirelim. Sıvıyağı da en üstlerine gezdirelim. Tuz, kırmızı biber ve karabiberini serptikten sonra da üzerini kapatarak kısık ateşte 20 dakika kadar pişirelim.

    Piştikten sonra, kebapları çubuklarıyla beraber tabaklara yerleştirelim. Üzerine kebapların suyundan gezidirelim. Yanında yufka ekmekle servise sunabiliriz.
     
  2. h

    hazal21 Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
  3. m

    melek Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  4. Yamesin

    Yamesin Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  5. z

    zübeyde Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
  6. p

    pinkangel Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  7. çalıkuşu27

    çalıkuşu27 Yeni Üye

    Bol vitaminli gıdalı uygulama afiyet olsun
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş