Tembel Avrat Tatlısı

Konu, 'Tatlılar' kısmında ender tarafından paylaşıldı.

  1. ender

    ender Yeni Üye

    Tatlıdan vazgeçemiyorsanız sizler için bu yazımda paylaşacağım tatlıya asla hayır diyemeyeceksiniz. Siz de en güzel tatlılarla sofranızı şenlendirmek istiyorsanız tembel avrat tatlısını bu akşam sofranızda görmeye ne dersiniz?


    Malzemeler -8 Kişilik-

    *1 paket baklavalık yufka -15 adet-

    *250 gr çekilmiş fındık,

    *250 gr çekilmiş ceviz (sadece cevizde olur )


    Sıvısı için :

    *1 su bardağı toz şeker,

    *1 su bardağı sıvıyağ,

    *3 tane iri yumurta

    *1 paket vanilya

    *1 paket kabartma tozu


    Şerbeti için:

    *1 bardak toz şeker

    *2 bardak su

    20150407_141612.jpg

    Nasıl Hazırlanır?

    İlk olarak şerbet kaynatılıp soğumaya bırakılır.(Şerbet kaynayınca 5 dk sonra kapatmanız yeterli olacaktır.)

    Sonra baklavalık yufkayı tezgaha serip üzerine fındık ve ceviz karışımı yufkanın her yanına serpilir. İki eliniz ile aşağıdan ve yukarıdan büzdürerek yufkalar uzun borcama dizilir. Tüm baklavalık yufkalara bu işlemi uygulanıp tepsinin tamamına döşeme işlemi gerçekleştirilir. Sonra bir çırpma kabında üstüne dökeceğimiz sıvı hazırlığına başlanır. Toz şeker ve yumurtaları çırpılıp üzerine sıvıyağ, yoğurt vanilya ve kabartma tozunu ilave edilir. Bir kaç dakika daha çırpılıp yufkaların üzerine bu sos dökülür.


    Önceden ısıtılmış fırında -180 derecede- üzeri ve altı nar gibi kızarana dek pişirme işlemi gerçekleştirilir. Fırından çıkarılan tatlı harlı sıcağı geçince daha önceden hazırlanan ve soğumuş olan şerbet ile tatlandırılır. Tatlımız servise hazır. Afiyet olsun…
     
  2. Sabır

    Sabır Admin Yetkili Kişi

    Şimdi bu kadar zor bir tatlıyı tembel avratlar mı yapacak ? :) Becerikli avrat tatlısı diyelim bence. Buda Tembel Avrat Salatası :)
     
  3. Murat

    Murat Yönetici

    Şerbetin kıvamı çok önemli, suyuna şekerine dikkat etmek gerekmektedir.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş