Taze Soğanlı Dana Etinin Yapılışı

Konu, 'Et Yemekleri' kısmında nurgül tarafından paylaşıldı.

  1. n

    nurgül Yeni Üye

    Taze Soğanlı Dana Etinin Yapılışı
    Taze Soğanlı Dana Eti nasıl yapılır?
    Resimli Taze Soğanlı Dana Eti tarifi

    Öncelikle etin dinlenmiş olmasına dikkat ediniz, eti kavururken kesinlikle tuz kullanmayınız. Bu uyarılardan sonra dilerseniz yemeğimizin malzemelerini sunarak tarifine geçelim.


    Malzemeler:
    200 gram dana eti
    Yarım demet taze soğan
    5-6 diş sarımsak
    1 fincan sıvıyağ
    Pişirmek için sos:
    1 tatlı kaşığı istiridye sosu (oyster)
    1 tatlı kaşığı soya sosu
    1 tutamcık şeker
    1 tutamcık zencefil
    Birkaç yemek kaşığı tavuk suyu (bulyonla hazırlanmış da kullanılabilir)
    Marinat:
    1 yemek kaşığı soya sosu
    4 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 tutam karbonat
    1 tatlı kaşığı nişasta
    1 tutam tuz


    [​IMG]


    Yapılışı:

    1. Öncelikle marinat malzemelerini karıştırıp (karbonat ve nişastayı suda eriterek) eti karışımla ovalım. Marinatı bir torbaya koyup etleri de onun içinde buzdolabında 1 saat kadar bekletelim.
    2. Wog tavaya 1 fincan sıvı yağ koyalım. Wogu yüksek ateşte, tavayı devamlı çevirip her yerine ateş gelmesini sağlayarak kullanmak gerekiyor. Yağın içine marinatıyla birlikte etleri koyun birkaç dakika pişirin. Yağını süzerek etleri alın.
    3. Aynı tavaya doğranmış yeşil soğan ve sarımsakları koyun. Bunları bir-iki dakika pişirip içine tavuk suyu ve etleri ilave edin. Azıcık tuz, şeker ve zencefil, birer tatlı kaşığı soya ve istiridye sosu ilave edin. Bir taraftan wogu çevirmeyi ihmal etmeyin.
    4. Etler güzelce pişince servis tabağına alın. Afiyet olsun.
     
  2. E

    Esram Yeni Üye

    Dana etini genelde kuru soğanla yapıyorum yeşil soğanla hiç denemedim bu bayram birde onu deneyim
     
  3. F

    Fıstık Yeni Üye

    Ben dana etini pek sevmiyorum kuzu eti daha lezzetli oluyor
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş