Taze Bakla Ezmesi (6 kişilik) nasıl pişirilir ?

Konu, 'Ördövrler - Mezeler' kısmında fadime tarafından paylaşıldı.

  1. f

    fadime Yeni Üye

    [​IMG]
    Taze Bakla Ezmesi (6 kişilik) nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir tarif sunuyorum.
    Malzemeler
    1 kg. taze iç bakla
    1,5 çay bardağı sızma yağ
    1 adet büyük soğan
    1/2 kahve fincanı limon suyu
    3 tatlı kaşığı toz şeker
    1/2 demet dereotu
    Tuz


    Yemeğin Tarifi
    Taze baklanın iç kabuklarını soyun. Yıkadıktan sonra tencereye koyun. Dörde bölünmüş soğan, sızma zeytinyağı, limon suyu, tuz, şeker, dereotunun yarısı ve 3 su bardağı su ekleyin. Orta ateşte bakla yumuşayıncaya kadar pişirin.

    Bakla piştikten sonra tel süzgeçten geçirin ya da blendırda karıştırarak püre haline getirin.

    Bakla ezmesini derin bir kaseye koyup, buzdolabında 1 - 2 saat bekletin.

    Taze bakla ezmesini, servis tabağına ters çevirerek çıkarın, üzerine kıyılmış dereotu serpip servis yapın.
     
  2. kül

    kül Yeni Üye

  3. M

    Misafir Misafir

    BEN İÇ BAKLA NASIL PİŞİRİLİR DEDİM.KARŞİMA TAZE BAKLA EZMESİ ÇIKTI.OÇ:mad: :eek: :confused: :rolleyes:
     
  4. Venom

    Venom Bölüm Yöneticisi

    Tesekkur ediyorum sahsen , guzel anlatilmis.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş