Tavuklu Zarf Böreği tarifi

Konu, 'Börekler - Kekler - Pastalar' kısmında Almira tarafından paylaşıldı.

  1. A

    Almira Yeni Üye

    MALZEMELER

    3 Yufka

    3 Yumurta

    1 Yumurta Sarısı

    1 Çay Bardağı Sıvı Yağ

    İç Malzemesi:

    1 Tavuk Göğüs Eti

    100 gr Ceviz İçi

    Karabiber Tuz





    HAZIRLANIŞI

    Bir kapta 3 yumurta ve sıvıyağı boza kıvamına gelinceye kadar çırpın.Yufkalardan birini tezgahın üzerine yayın.Yumurtalı karışımın bir kısmıyla yufkayı ıslatın.

    Diğer yufkayı üzerine yayın ve tekrar ıslatın.Üçüncü yufkaya da aynı işlemi uygulayıp yufkanın yuvarlak kenarlarını ortada birleştirerek kare şekli verin.

    Diğer tarafta tavuğu haşlayın.Etlerini küçük parçalara bölün.Kıyılmış ceviziçituz ve karabiberle harmanlayın.

    Kare haline gelen yufkanın üzerine tavuklu harcı yayın.Karşılıklı dört köşeyi üst üste bindirmeden ortada birleştirerek zarf şekli verin.

    Tepsiye yerleştirerek keskin bir bıçak yardımıyla yufkaları zedelemeden kat yerlerinden eşit üçgen parçalara bölün.Üzerine yumurta sarısı sürerek orta ısıdaki fırında pembeleşinceye kadar pişirin.

    Sıcak servis yapın.Dilerseniz üzerine çörek otu da serpebilirsiniz.
     
  2. S

    Sonbahar Yeni Üye

    Zarf Ne Ya Neden Yapılıyor ? ? ?
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş