Tavuklu Şehriye Çorbası

Konu, 'Yemekler' kısmında asi1 tarafından paylaşıldı.

  1. a

    asi1 Yeni Üye

    Tavuklu Şehriye Çorbası nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir tarif sunuyorum.
    Malzemeler
    2 adet tavuk budu
    1 çay bardağı tel şehriye
    1 adet büyük boy patates
    1 adet orta boy kuru soğan
    1 orta boy havuç
    Tuz, karabiber

    Süslemek için;
    Maydanoz yaprakları

    Yemeğin Tarifi
    Önce tavuk butlarını iyice yıkayıp, tencereye alın, çorbanın suyunu koyun. Kuru soğanı soyup, yıkayın ve bütün olarak tencereye bırakın. Orta ateşte butlar yumuşayıncaya dek pişirin. Pişerken üzerinde biriken köpükleri delikli kepçeyle almayı ihmal etmeyin. Ateşten aldığınız tencereyi başka bir tencereye tel süzgeçten geçirerek aktarın. Butlar ılınınca derisini ve kemiklerini ayıklayın. Tencerede süzdüğünüz tavuk suyunu kaynatın. İçine tavla zarı formunda doğradığınız patates ve havucu katın. 5 dakika sonra şehriyesini ve didilmiş tavuk etlerini ekleyin. Patates yumuşayınca, tuzunu ve biberini ekerek, ateşten alın. Maydanozla süsleyerek servis yapın.
     
  2. E

    Eldar Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  3. ışıl

    ışıl Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
  4. h

    hassan27 Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  5. a

    ayşegül Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  6. z

    zehraekin Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
  7. n

    nigar bayrak Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş