Tavuklu Puf Böreği tarifi

Konu, 'Börekler - Kekler - Pastalar' kısmında Almira tarafından paylaşıldı.

  1. A

    Almira Yeni Üye

    MALZEMELER

    2 Su Bardağı Un

    1 Adet Yumurta

    2 Çorba Kaşığı Sirke

    1/2 Su Bardağı Süt

    Tuz

    İçi İçin:

    1 Adet Tavukgöğsü

    2 Çorba Kaşığı Margarin

    2 Çorba Kaşığı Un

    1 Su Bardağı Süt

    Üzerine:

    3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ

    Kızartmak İçin: Sıvıyağ





    HAZIRLANIŞI

    Unu derin bir kaba alın.Ortasını havuz gibi açın.Yumurta30 dk dinlendirin.

    Bu arada iç malzemeyi hazırlayın.Tavuk göğsünü haşlayın. İnce ince didikleyin.

    Başka bir kapta karıştırın. Soğumaya bırakın.

    Hamuru tezgah üzerine alıp 6 eşit parçaya bölün. Her parçayı elinizle yuvarlayarak bezeler yapın. Üzerine nemli bir bez örtün.

    Hazırladığınız bezelerden her birini 40 cm çapında açın. Hamur dairesinin yarısına hazırladığınız içi 1 tatlı kaşığı aralıklarla koyun. Diğer yarısını üzerine kapatın. Hamur kesici ile yarım daire şekiller kesin. Hafif unlanmış bir tabağa dizin. Sıvı yağda kızartın. Kağıt havlu serili bir tabağa alın. Sıcak olarak servis yapın.
     
  2. S

    Sonbahar Yeni Üye

    Puf Böreğinde Tavuk İyİ Olmuya Ya
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş