Tavuklu Pay nasıl yapılır ?

Konu, 'Yemekler' kısmında fadime tarafından paylaşıldı.

  1. f

    fadime Yeni Üye

    Tavuklu Pay kolay tarifleri bir başlık altında toplayalım, Şimdi isterseniz tarifimize geçelim.
    Malzemeler
    3 adet tavuk göğüs eti
    15 adet mantar
    1 yemek kaşığı un
    3 yemek kaşığı taze kaşar peyniri (rendelenmiş)
    1 yemek kaşığı margarin
    6 yemek kaşığı hazır çiğ krema (marketlerde satılır)
    12 adet milföy hamuru
    1 adet yumurta
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı tuz

    Yemeğin Tarifi
    Tavukları 2 bardak suda 15 dakika haşlayın ve ufak parçalara ayırın. Suyunu bir kenarda bekletin.

    Margarini, ince ince doğradığınız mantarları, karabiber ve tuzu bir tencereye koyun, mantarlar suyunu çekene kadar kavurun. Daha sonra tavukları da ekleyip karıştırın. Üzerine 1 yemek kaşığı unu tuz serper gibi serpin ve 2 dakika daha kavurun. Krema ve tavuk suyunu da ilave ettikten sonra 3-4 dakika daha kaynatıp bekletin.

    Milföy hamurlarını yumuşatın. Orta büyüklükteki fırın kabını biraz sıvıyağ ile yağlayın ve hamurları bastırarak yayın. Kenarlarından tutarak tepsi yüksekliğine kadar çekin. İçine, hazırladığınız mantarlı tavuk karışımını yerleştirin. Kalan milföylerle harcın üstünü kapatın. 1 milföy hamurunun köşelerinden çapraz keserek üçgenler elde edin. Hamurun üstüne koyun. Üstüne sürmek için yumurta sarısını üç kaşık suyla birlikte çırpın. 175 dereceye ayarlı fırında milföyler nar gibi kızarana kadar pişirin.
     
  2. k

    karaal Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  3. b

    benal-24 Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  4. f

    fidbud Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
  5. b

    bg narin54 Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş