Tavuklu Mus (4 Kişilik) nasıl yapılır ?

Konu, 'Tatlılar' kısmında BELGİN tarafından paylaşıldı.

  1. B

    BELGİN Yeni Üye

    [​IMG]
    Tavuklu Mus (4 Kişilik) tarifi için Hanımlar kolları sıvama vakti geldi madameli lezzet avcıları olarak yemeklerimizi sizinle paylaşıyoruz.
    Malzemeler
    350 gr Tavuk Göğsü
    1/2 Çorba Kaşığı Sade Jöle
    1 Kepçe Et Suyu
    1.5 Su Bardağı Ufalanmış Lor Peyniri
    1 Çorba Kaşığı Hardal
    Birkaç Dal Taze Soğan
    4-5 Dal Maydanoz
    5 Su Bardağı Krema
    Tuz


    Yemeğin Tarifi
    1) Tavugu tuzlu suda haşlayıp derisini soyun ve kemiklerini ayırın. Soğan ve maydanozları ayıklayıp yıkayın. Soganların yeşil kısımlarını ince ince doğrayın.

    2) Haşladığınız tavuk etini keskin bir bıçakla ince ince kıyın. Tavuğu haşladığınız sudan bir kepçe kadarını küçük bir kaseye alın. Jöleyi ilave edip eritin ve soğumaya bırakın.

    3) Tavuk eti, ufalanmış lor peyniri, hardal ve jöleli tavuk suyunu robotta çekin. Kıyılmış maydanoz ve yeşil soğanı ekleyip iyice karıştırın. Ayrı bir kapta kremayı çırpın. Azar azar tavuklu karışıma ilave ederek karıştırmayı sürdürün. Tuz serpin.

    4) Dikdörtgen bir kek kalıbını hafifçe ıslatın. Hazırladığınız karışımı kalıba dökün. Buzdolabında yaklaşık 2 saat kadar bekletin. Donunca musu kalıptan çıkarıp dilimleyin. Servis tabağına alıp dilimlenmiş domates, maydanoz yaprakları ve kızarmış tost ekmeği dilimleri eşliğinde servis yapın.
     
  2. S

    Sonbahar Yeni Üye

    doyurucu bir ikram
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş