Tavuklu Mantarlı Krep nasıl pişirilir ?

Konu, 'Yemekler' kısmında turna tarafından paylaşıldı.

  1. t

    turna Yeni Üye

    Tavuklu Mantarlı Krep çok özel bir tarif dilerseniz tarife geçelim.
    Malzemeler
    Krep için:
    1 su bardağı un
    3 adet yumurta
    1 yemek kaşığı zeytinyağ
    1 su bardağı süt
    Tuz

    İçi için:
    3 adet tavuk göğüs eti
    3 su bardağı mantar
    1 yemek kaşığı margarin
    4 yemek kaşığı hazır çiğ krema
    1 yemek kaşığı un
    Karabiber
    Tuz

    Yemeğin Tarifi
    Krep için; derin bir kasenin içine yumurtaları ve tuzu ekleyip 2-3 dakika köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Sonra zeytinyağı, un ve sütü ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar çırpmaya devam edin. Bir kenarda en az 10 dakika dinlendirin.

    Bu karışımdan fincan dolusu alın, teflon tavaya dökün. Krebi arkalı-önlü kızartın. Bu şekilde 12 adet krep yapın.

    Tavuk göğüslerini haşlayıp küçük küçük doğrayın. Bir tavada margarini kızdırıp, ince doğranmış mantarları 2-3 dakika kadar kavurun. Üzerine tuz, karabiber ve unu serpiştirin. 1-2 dakika bu şekilde kavurmaya devam edin. Daha önceden haşlayıp didiklediğiniz tavuk etlerini karışıma ilave edin. Üzerine kremayı gezdirin ve 4-5 dakika kadar soteleyip ocaktan alın. Hazırladığınız karışımı kreplerin içine paylaştırıp servis yapın.
     
  2. s

    seldaalpay Yeni Üye

    Harika olmuş lezzetini merak ediyorum
     
  3. akmer

    akmer Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
  4. g

    gizemli Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
  5. b

    bernina Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  6. r

    renza Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş