Tavuklu Kırma Böreği Tarifi

Konu, 'Börekler - Kekler - Pastalar' kısmında Almira tarafından paylaşıldı.

  1. A

    Almira Yeni Üye

    MALZEMELER

    2 Adet Yufka

    4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ

    200 gr Haşlanmış Beyaz Tavuk Eti

    1/2 Çay Bardağı İri Dövülmüş Ceviz

    Tuz Kırmızıbiber

    Kişniş

    1 Su Bardağı Süt

    1 Çorba Kaşığı Un

    1 Çorba Kaşığı Tereyağı

    2 Diş Sarmısak

    100 gr Rendelenmiş Dil veya Kaşar Peyniri





    HAZIRLANIŞI

    Ön hazırlık olarak haşlanmış tavuk etini küçük parçalar halinde doğrayalım.Tuzukarıştıralım.

    Küçük bir fırın tepsisini yağlayalım.İlk yufkayı buruşturarak tepsiye yerleştirelim.Yufkanın üzerine çay kaşığının ucu ile sıvı yağ serpelim.İkinci yufkayı da ilk yufkanın üzerine buruşturarakyerleştirelim.Yine sıvı yağ serpelim.Hazırladığımız tavuklu harcı yufkaların üzerine yayalım.

    Ayrı bir tavada tereyağını eritelim. Unu ekleyerekhafifçe sararana dek kavuralım.Sütü azar azar ve karıştırarak ekleyelim.Tuzunu ayarlayalım.Sos muhallebi kıvamına gelmeye başladığında tavayı ateşin üstünden alalım.İçine dövülmüş 2 diş sarmısağı ekleyelim.

    Sosu tavuklu harcın üstüne dökelim.Rendelenmiş kaşar veya dil peyniri serpelim.Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında peynir eriyipservis yapalım.
     
  2. S

    Sonbahar Yeni Üye

    Üzerine KeKLiK Ekleyin HariqaLezzet verir
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş