Tavuklu Karnıyarık nasıl pişirilir ?

Konu, 'Yemekler' kısmında fatma tarafından paylaşıldı.

  1. f

    fatma Yeni Üye

    Tavuklu Karnıyarık çok özel bir tarif dilerseniz tarife geçelim.
    Malzemeler
    2 adet tavuk göğüs eti
    6 adet patlıcan
    1 adet kuru soğan
    2 adet domates
    2 adet yeşil biber
    3 diş sarmısak
    1 tatlı kaşığı domates salçası
    2 yemek kaşığı sıvıyağı
    Karabiber
    Tuz

    Yemeğin Tarifi
    Patlıcanların sap kısmını koparmadan çizgili şekilde soyun. Tuzlu suda bekletip, süzdükten sonra kızgın yağda ters yüz ederek kızartın.

    Tavuk göğüs etini kuşbaşı doğrayın. Sıvıyağda suyunu bırakıp çekene kadar bekletin. İnce kıyılmış soğan, karabiber, tuz ve sarmısak koyup kavurun. Doğranmış yeşil biber, domates, 1 tatlı kaşığı domates salçası ve 1 bardak sıcak su ekleyip 15 dakika pişirin.

    Patlıcanın ortasını bıçakla uzunlamasına keserek açın ve hazırladığınız tavuklu içten yerleştirin. Hepsini fırına dayanıklı kaba sıralayın. 1 su bardağı sıcak su koyup 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Pilavla servis yapabilirsiniz.
     
  2. z

    zehraekin Yeni Üye

    Bol vitaminli gıdalı uygulama afiyet olsun
     
  3. b

    burcu1983 Yeni Üye

    Bol vitaminli gıdalı uygulama afiyet olsun
     
  4. g

    gokben Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
  5. f

    fish Yeni Üye

    Hangi yöremize ait bu yemek tarifi
     
  6. a

    annem_63 Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş