Tavuklu Kadayıf Böreği Nasıl Yapılır

Konu, 'Börekler - Kekler - Pastalar' kısmında Tonton tarafından paylaşıldı.

  1. T

    Tonton Yeni Üye

    Tavuklu Kadayıf Böreği Tarifi Resimli
    Tavuklu Kadayıf Böreğinin Yapılışı

    Malzemeler :
    (6 Kişilik)
    1/2 kg tel kadayıf
    3 çorba kaşığı tereyağı
    1 çorba kaşığı sıvıyağ
    2 diş sarmısak
    1 adet tavuk göğsü
    2 domates
    2 sivribiber
    10 tane konserve mantar
    1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    1 çay kaşığı köri
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı tavuk suyu
    Tuz
    Karabiber

    Yapılışı

    Bir tencerede yağı eritin. tel kadayıfla iyice harmanlayın. Bir fırın tepsisine kadayıfın yarısını yayın.
    [​IMG]
    Tencereye 1 çorba kaşığı sıvıyağ koyun ve ince kıyılmış sarmısağı da ekleyerek soteleyin. Doğranmış tavuk etlerini, küp küp doğranmış domatesi, sivri biberi, tuzu, karabiberi de ekleyin ve soteleyin. kısık ateşte kendi suyuyla pişirin. Hiç suyu kalmayınca ateşten alın.
     
  2. a

    alev Yeni Üye

    tel kadayıfla böreği bağdaştıramıyorum
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş