Tavuklu İç Pilav tarifleri

Konu, 'Yemekler' kısmında FERAH tarafından paylaşıldı.

  1. F

    FERAH Yeni Üye

    Tavuklu İç Pilav hakkında sizler için madameli ailesi olarak özel bir tarif hazırladık.
    Şimdi bu tarife geçiyoruz sizde yorumlarınızla bu güzel tarifi zenginleştirebilirsiniz.

    Malzemeler
    1 adet bütün tavuk
    3 bardak pirinç
    3 yemek kaşığı margarin
    3 adet orta boy kuru soğan
    4 yemek kaşığı dolmalık üzüm
    4 yemek kaşığı dolmalık fıstık
    1 yemek kaşığı sıvıyağ
    1 tatlı kaşığı yenibahar
    2 adet kesmeşeker
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı tuz

    Yemeğin Tarifi
    Dolmalık üzümleri ılık suda bekletin. Sonra da sıvıyağda pembeleşene kadar kavurun.

    Pirinci ılık tuzlu suda bekletin. Tavuğu yıkayıp, temizleyin ve tencereye yerleştirin. 6 bardak su ekleyip 20 dakika haşlayın. Haşladığınız tavuğu sudan çıkardıktan sonra derisini ve kemiklerini çıkarın. Tavuk etlerini iri parçalara ayırıp bekletin. Tavuk suyunu dökmeyin.

    Tavla zarı formunda doğradığınız soğanları, pembeleşene kadar kavurun. Suyunu süzdüğünüz pirinci, kavrulan soğanlara ekleyip 10 dakika daha pirinçle birlikte karıştırarak, kavurun. Daha sonra pirince kesmeşeker, yenibahar, karabiber, tuz, kavrulmuş üzüm ve fıstığı ekledikten sonra, 5 bardak tavuk suyu ilave edin. Pilav kaynayana kadar harlı ateşte pişirin. Sonra altını kısabilirsiniz. Pilav soğuduktan sonra içine tavuk etlerini de ekleyerek servis yapın.
     
  2. d

    demetcim Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  3. s

    selen Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
  4. n

    n_karak Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
  5. yosun

    yosun Süper Yönetici

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  6. c

    cisem Yeni Üye

    Malzemelerini çoğaltmak istersek ne tavsiye edersiniz.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş