Tavuklu Fajita

Konu, 'Tavuklu Yemek Tarifleri' kısmında Nehir tarafından paylaşıldı.

  1. Nehir

    Nehir Bölüm Yöneticisi

    [​IMG]

    Malzemeler:
    3 adet tavuk göğsü eti
    2 adet yeşil limon
    30 ml toz şeker
    10 ml kuru erik
    2.5 ml toz kırmızı biber
    5 ml tarçın
    3 adet yeşil, kırmızı ve sarı biber
    45 ml sıvı yağ
    2 adet misket limon
    Servis için tortilla (lavaş ekmeği)

    Yapılışı:
    Biberlerin tohumlarını ayıklayın ve ince uzun dilimleyin. Tavuk etlerini parmak şeklinde doğrayın. Limonun kabuğunu jülyen soyun. Doğradığınız tavuk etlerini yağ, limon suyu, limon kabuğu, şeker ve baharatlar ile karıştırıp en az 30 dk. bekletin. Tavayı ısıtın, tavukları ekleyin 5-6 dakika pişirip üzerine biberleri ekleyin ve yumuşayıp suyunu bırakana kadar pişirin. Sıcak tortilla ve soslar ile servis edin. Tortilla üzerine sos, avakado dip ve tavuk koyulup sarılır ve yenir.
     

    Ekli Dosyalar:

  2. N

    Narin Yeni Üye

    Hizli yapilan bir yemek turune benziyor.
     
  3. i

    irem Yeni Üye

    Tavuklu Fajita değişik bir isim dogrusu ama resme bakılırsa lezzetli görünüyor
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş