Tavuklu Avcı Böreği tarifi

Konu, 'Börekler - Kekler - Pastalar' kısmında arzu. tarafından paylaşıldı.

  1. a

    arzu. Yeni Üye

    [​IMG]
    Tavuklu Avcı Böreği nasıl pişirilir sorusuna cevap arayanlar için çok güzel bir uygulama seçtim.
    Malzemeler
    İçi İçin:
    2 Adet Tavuk Göğsü
    2 Adet Soğan
    3 Adet Sivri Biber
    1 Çorba Kaşığı Margarin
    1 Demet Maydanoz
    Tuz
    Sos İçin:
    250 gr Yoğurt
    1 Diş Sarmısak
    1 Çorba Kaşığı Kıyılmış Taze Nane
    2 Çorba Kaşığı Kıyılmış Dereotu
    Kızartmak İçin: 2 Su Bardağı Sıvı Yağ


    Yemeğin Tarifi
    Böreğin içini hazırlamak için önce tavuk etini haşlayın.Haşlanmış tavuk etini küçük parçalara ayırın.1 Çorba kaşığı margarini tavada eritin.Küçük küçük doğranmış 2 adet soğanı ve 3 adet sivri biberi tavaya alın.Renkleri değişene dek kavurun.Tavuk etini de ekleyin.Son olarak ince kıyılmış maydanozu ve tuzu ilave edin.Ateşten indirerek,soğumaya bırakın.

    Yufkaları düz ve sert bir zemine yerleştirin.Bir bıçak yardımıyla 4 parçaya ayırın.Kestiğiniz parçaların her birine hazırladığınız malzemeden koyun.Geniş tarafından başlayarak yufkaları sarın.Hazırladığınız börekleri kızgın sıvı yağda kızartın.

    Sos için:Yoğurdu ve ince kıyılmış 1 diş sarmısağı karıştırın.Sonra ince ince kesilmiş nane ve dereotunu ekleyin.Böreğin yanına yoğurtlu sostan koyarak ,servis yapın.
     
  2. S

    Sonbahar Yeni Üye

    kekik eklerseniz lezzet verir
     
  3. b

    bayanavon Yeni Üye

    tadı cok güzeldir
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş