Tavuklu Avcı Böreği Tarifi

Konu, 'Börekler - Kekler - Pastalar' kısmında Almira tarafından paylaşıldı.

  1. A

    Almira Yeni Üye

    MALZEMELER

    İçi İçin:

    2 Adet Tavuk Göğsü

    2 Adet Soğan

    3 Adet Sivri Biber

    1 Çorba Kaşığı Margarin

    1 Demet Maydanoz

    Tuz

    Sos İçin:

    250 gr Yoğurt

    1 Diş Sarmısak

    1 Çorba Kaşığı Kıyılmış Taze Nane

    2 Çorba Kaşığı Kıyılmış Dereotu

    Kızartmak İçin: 2 Su Bardağı Sıvı Yağ





    HAZIRLANIŞI

    Böreğin içini hazırlamak için önce tavuk etini haşlayın.Haşlanmış tavuk etini küçük parçalara ayırın.1 Çorba kaşığı margarini tavada eritin.Küçük küçük doğranmış 2 adet soğanı ve 3 adet sivri biberi tavaya alın.Renkleri değişene dek kavurun.Tavuk etini de ekleyin.Son olarak ince kıyılmış maydanozu ve tuzu ilave edin.Ateşten indirereksoğumaya bırakın.

    Yufkaları düz ve sert bir zemine yerleştirin.Bir bıçak yardımıyla 4 parçaya ayırın.Kestiğiniz parçaların her birine hazırladığınız malzemeden koyun.Geniş tarafından başlayarak yufkaları sarın.Hazırladığınız börekleri kızgın sıvı yağda kızartın.

    Sos için:Yoğurdu ve ince kıyılmış 1 diş sarmısağı karıştırın.Sonra ince ince kesilmiş nane ve dereotunu ekleyin.Böreğin yanına yoğurtlu sostan koyarak servis yapın.
     
  2. S

    Sonbahar Yeni Üye

    Tavukları Haşlayın Kızartmayın BENCE.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş