Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

Konu, 'Tatlılar' kısmında denizkızı tarafından paylaşıldı.

  1. denizkızı

    denizkızı Yeni Üye

    Yaz yaklaşırken üzerine dondurma koyarak da tüketebileceğiniz bir lezzeti sizlerle paylaşmak istiyorum. İşte en leziz tat olan tavuk göğsü tarifi:

    Malzemeler:

    1 litre süt

    2 çorba kaşığı tepeleme buğday nişastası

    3 çorba kaşığı tepeleme un

    2 su bardağı toz şeker

    125 gr margarin ya da tereyağı

    1309940089_400.jpg
    Tavuk Göğsü Nasıl Yapılır?

    Yarım su bardağı suda eritilen nişasta un ile birlikte bir kap içine alınır. Muhallebiyi pişireceğiniz tencere içine süt ile birlikte unlu bulamaç haline getirilen nişasta ilavesi yapılır. Karıştıra karıştıra pişirilen muhallebi koyulaşınca katı haldeki margarin ya da terayağ muhallebiye ilave edilir. Muhallebi karıştırılarak içindeki yağ eritilir ve 5- 10 dakika kadar mikser ile çırpma işlemine devam edilir.

    Kare ya da dikdörtgen şeklindeki borcam içine bu muhallebi dökülür üzerine tarçın ilave edebilirsiniz. Buzdolabına koyduğunuz tatlıyı istediğiniz şekilde keserek servis yapabilirsiniz.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş