Tavuk Eti Nasıl Kesilmeli?

Konu, 'Pratik Bilgiler' kısmında Bal Arısı tarafından paylaşıldı.

  1. B

    Bal Arısı Yeni Üye

    Sağlık ve hijyen açısından mutfakta kullanılan aletlerin büyük önemi bulunmaktadır. Özellikle et kesimi esnasında çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Kırmızı etten daha çok dikkat edilen ve tüketilen tavuk eti kesim işlemi de bayanların özen gösterdikleri konular arasında yer almaktadır. Tavuk eti kesiminde asla tahta et kesme tahtasından yararlanılmamalıdır. Tavuk eti kırmızı ete oranla mikroorganizmalara karşı dayanıksız bir ettir ve kırmızı et kesme tahtası arasında birçok mikroorganizma yaşamaktadır. Plastik et kesme tahtası tavuk eti için son derece sağlıklı olan seçimdir. Ya da mutfak tezgahınız mermer ise mermer üzerinde kesim işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş