Tavuk Eti Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Konu, 'Pratik Bilgiler' kısmında denizkızı tarafından paylaşıldı.

  1. denizkızı

    denizkızı Yeni Üye

    Tavuk kırmızı ete nazaran daha ucuz et çeşididir. Tavuktan birçok yemek çeşidi yapılır. Bu nedenle tavuk eti alırken dikkat etmemiz gereken bazı hususlar vardır. Özellikle mangal yapacaksak tavuk kanadı almak isteriz.

    Tavuğun taze olduğunu nasıl anlarsınız? Tavuk alırken nelere dikkat edersiniz?

    *Tavuğun derisi açık renkte olmalı ve nemli olmamalıdır.
    tavuk-alirken-dikkat-edilmesi-gerekenler-586x300.jpg
    *Göğüs kemiği esnekse ve göğüs eti dolgunsa tavuk tazedir demektir.

    *Gevşek ve pelte gibi tavuk eti gördüğünüzde almayın; çünkü böyle et bayattır. Et piştiği zaman rengi kırmızıya dönüyorsa bu tavuğun etini yememenizi tavsiye ederim.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş