Tavuk Dolması tarifi

Konu, 'Yemekler' kısmında canay tarafından paylaşıldı.

  1. c

    canay Yeni Üye

    Tavuk Dolması
    Malzemeler
    8 adet tavuk butu
    1 bardak bezelye
    2 adet havuç
    1 adet orta boy patates
    2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
    2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
    1 adet orta boy kuru soğan
    1 yemek kaşığı margarin
    Karabiber
    Tuz

    Yemeğin Tarifi
    Tavuk butunun uç kısımlarındaki kemiği bıçak yardımıyla çıkarın. Tavada margarini eritin ve tavla zarı formunda doğradığınız soğanları, pembeleşene kadar kavurun. İçine küçük küçük doğradığınız patatesleri ve havuçları atıp 4-5 dakika da kısık ateşte kavurun. Kavurduğunuz patates ve havuçların içine bezelye, kıyılmış dereotu, karabiber, tuz ve 1 bardak su ekleyip 15 dakika pişirin.

    Butun uç kısımlarında oluşan boşluğun içine, hazırladığınız bezelyeli harçtan 1 yemek kaşığı koyup, ucundan kapatın. İçlerini doldurduğunuz butları fırın tepsisine yerleştirip, 1 bardak su gezdirin. 175 derecelik fırında 90 dakika pişirip pilavla servis yapın.
     
  2. E

    Ezel Yeni Üye

    En kısa zamanda bu tarifi deneyeceğim
     
  3. p

    pelin00 Yeni Üye

    Çok lezzetli bir tarif hazırlamışsınız elinize sağlık
     
  4. h

    halhal Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
  5. e

    esmerli203 Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  6. b

    backfire Yeni Üye

    Teşekkür ediyorum. Mutlaka deneyecegim.
     
  7. n

    nass Yeni Üye

    Aşçı olarak güzel bir tercih yapmışsınız.
     
  8. S

    SaFaK_YeLi Yeni Üye

    Ev hanımları için kolaylık sağlayan bir tarif.
     
  9. m

    merlent Yeni Üye

    Türk mutfağının en güzel tarafıda bol çeşitli olması elinize sağlık
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş