Tavuk Budapeşte nasıl pişirilir ?

Konu, 'Yemekler' kısmında tuana tarafından paylaşıldı.

  1. t

    tuana Yeni Üye

    Tavuk Budapeşte tarifi için Hanımlar kolları sıvama vakti geldi madameli lezzet avcıları olarak yemeklerimizi sizinle paylaşıyoruz.
    Malzemeler
    3 adet tavuk göğüs eti
    Yarım demet ıspanak
    2 yemek kaşığı un
    2 adet orta boy kuru soğan (rendelenmiş)
    2 yemek kaşığı sıvıyağı
    Karabiber
    Tuz

    Yemeğin Tarifi
    Ispanağı yıkayın. Süzüp, küçük küçük doğrayın. Tavaya sıvıyağı, ıspanağı ve rendelenmiş soğanı koyup kavurun. 2 yemek kaşığı un ve tuz koyup bekletin.

    Tavuk göğüslerini döverek inceltip, yan yana dizin ve karabiber serpiştirin. Ortalarına hazırladığınz ıspanaklı harcı koyun ve rulo yapıp alüminyum folyoya sarın. 175 derecelik fırında 35 dakika pişirin.

    Fırından çıkardığınız rulo şeklindeki etleri dilimleyin. Pilav üstüne yerleştirip üzerine hazırladığınız sosu gezdirerek servise sunun.



    SOSUN TARİFİ

    Salça sosu için; zar şeklinde doğradığınız soğanları pembeleşene kadar kavurun. Kırmızı pul biber, karabiber, tuz, tavla zarı formunda doğranmış domates ve domates püresini soğanlara ekleyip, kısık ateşte 25 dakika pişirin. Pişirdiğiniz sosu mikserde çırpın.
     
  2. yakamo_75

    yakamo_75 Yeni Üye

    Bu güzel tarifi not defterime ekledim
     
  3. S

    Sevdacicegi49 Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
  4. k

    kkorrssann Yeni Üye

    mevsimine göre tüketebilecegimiz lezzetlerden.
     
Kutucuğu Tıklayın:
Taslak kaydedildi Taslak silindi
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş